Cod portocaliu de viscol în România. Mai multe judeţe, COMPLET IZOLATE după închiderea drumurilor naţionale

Embed:

Sud-estul Românie este paralizat de viscol. Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol puternic valabil cel puţin până la ora 15:00 pentru această zonă.

De asemenea autorităţile locale anunţă că drumurile naţionale au fost închise circulaţiei în 11 judeţe, mai exact: 50 de drumuri naţionale, autostrăzile A2, A3 și A4 dar şi 89 de drumuri județene.

Judeţele Brăila și Constanța sunt complet izolate, după ce autorităţile au decis închiderea tuturor drumurilor naţionale.

Probleme sunt şi la Bucureşti. Străzile sunt acoperite de zăpadă. 

Totodată meteorologii au anunțat că este în vigoare un cod portocaliu de viscol în județele Constanța, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea. În aceste județe, până la ora 15:00, viscolul va fi puternic, iar viteza vântului va atinge 70-80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea se află sub avertizare de cod galben sud-estul și jumătatea de est a țării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, scrie digi24.ro.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu