COD PORTOCALIU DE VISCOL! ATENŢIE, ŞOFERI: Circulație BLOCATĂ pe mai multe trasee importante din ţară

Embed:

(UPDATE 15:05) Prin alte două puncte de trecere, "Ceadîr-Lunga-Novîe-Troianî" și "Vulcănești", nu se autorizează trecerea frontierei de stat. De asemenea, menționăm că în punctul de trecere "Aeroportul Internațional Chișinău", la intrare în Republica Moldova, cursa aeriană "Viena-Chișinău", de la ora 15:15, și la ieșire din Republica Moldova, cursa aeriană "Chișinău – Viena", ora 15:55, au fost anulate, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile.

Ministerul Transporturilor și infrastructurii Drumurilor informează că în urmă cu puțin timp s-a luat decizia ca traseul Taraclia-Cahul, porțiunea dintre localitățile Ciumai-Burlăceni să fie închisă din cauza ninsorii viscolite.

Totodată vă informăm că din cauza vremii activitatea Portului Internațional de Mărfuri și Pasageri Giurgiulești a fost sistată, iar accesul trenurilor marfare spre Giurgiulești a fost restricționat.

Cel mai greu se circulă pre drumurilor din raioanele de centru și sud ale Republicii Moldova, unde meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Astfel, de către Administrația de Stat a Drumurilor pentru sezonul de iarnă 2016-2017 au fost pregătite:

- autogredere – 104,

- buldozere cu şenile – 35,

- tractoare pe pneuri cu lame – 92,

- freze de zăpadă – 18, 

- distribuitoare auto –136,

- încărcătoare – 53,

- excavatoare – 41

Drumarii sunt dotați și cu material antiderapant. Pentru acest sezon au fost pregătite 80,1 mii tone de material antiderapant dintre care sare și nisip.

Autoritățile au pregătit aproape 500 de unități de tehnică pentru deszăpezire și peste 80 de tone de material antiderapant.

"Situația este sub control. Lucrează aproape 300 de unități de tehnică pentru deszăpezire. Se aruncă sare tehnică împotriva formării poleiului pe drumuri și 50 la sută nisip. În direcția Hâncești și Orhei se aruncă sare curată. Sarea acționează și la temperaturi joase, mai bine decât în amestecul cu nisip", a afirmat vicedirectorul Administraţiei Drumurilor, Ion Drucec.

Totodată, în premieră pentru Republica Moldova, în acest an pe traseele M2 Chișinău-Orhei și R3 Chișinău-Hâncești este aplicată doar sare. care va avea un efect de lungă durată și nu va permite formarea gheții sau poleiului pe un termen mai lung.

După necesitate vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare, care se confruntă cu greutăţi la depăşirea sectoarelor dificile menţionate.

Principala prioritate a Ministerului Transporturilor și infrastructurii Drumurilor este siguranța la trafic. Așa că echipajele de intervenție vor fi gata să intervină 24/24.

Meteorologii spun că după ora 15:00 ninsorile vor conteni treptat.

"Dacă la moment avem ninsori mai multe pentru regiunea de centru și de sud, acestea treptat se vor extinde și pe regiunea de nord, doar că vom avea ninsori mai slabe. Cel mai frig va fi la nord, fiindcă masa de aer vine din nordul Europei, nu este exclus să avem și până la minus 20 de grade Celsius", a spus meteorologul Ghenadie Roşca.

Iar din cauza drumurilor înzăpezite pe teritoriul Ucrainei, Poliția de Frontieră recomandă șoferilor să evite punctele de trecere Palanca - Udobnoe, Tudora - Starokazacie, Mirnoe - Tabaki și Ceadîr-Lunga 1.

Citeşte şi: VISCOL PUTERNIC şi NINGE! Iarna a pus stăpânire pe ţară! Cum se circulă în Capitală şi ce spun meteorologii

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »