COD PORTOCALIU DE NINSORI! Unde poţi apela după ajutor dacă te împotmoleşti în nămeţi

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de ninsori în sudul ţării şi Cod Galben de ninsori în nordul ţării. 

Salvatorii, dar şi responsabilii pentru curăţirea drumurilor stau de gardă şi dau asigurări că pot interveni în orice caz.

"În caz de situaţie de risc, Serviciul Situaţii Excepţionale este gata să intervină. Avem tehnica necesară, va fi antrenat acel efectiv în dependenţă de situaţia creată. Preîntâmpinăm conducătorii auto să se abţină de la călătorii în perioada 17-19 ianuarie, sau în caz că au nevoie să se echipeze corespunzător. Oamenii care se vor afla în impas ne pot contacta la numerele de telefon 901, 902, 903, iar noi vom încerca să intervenim cât mai rapid", a spus ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Autorităţile Capitalei spun că este destul material antiderapant pentru necesităţi.

"Avem circa 6.000 de tone de material antiderapant. Avem tehnica necesară pentru a reacţiona în caz de necesitate, de a curăţa drumurile şi de a împrăştia acest material. Anul trecut am cheltuit circa 4.700 de tone. Responsabilitatea pentru curăţirea drumurilor ţine de competenţa Primăriei şi Exdrupo. Dacă aveţi nevoie ca zăpada să vă fie curăţită în scara blocului puteţi apela la Exdrupo la numerele de telefon (022) 47 16 74 sau (022) 47 13 20", a precizat şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi.

Totodată, un responsabil de la Administraţia de Stat a Drumurilor a declarat că zăpada din localităţile rurale va fi curăţată în cel mai scurt timp.

"Întrepinderile din Republică sunt în aşteptarea precipitaţiilor. Vor fi antrenaţi muncitori pentru răspândirea materialului antiderapant în localităţi. Dacă nu ne va ajunge tehnica din dotare, vom apela la ajutorul agenţilor economici. Administraţia de Stat a Drumurilor a achiziţionat 12 maşini foarte puternice şi în caz de necesitate vor fi dislocate într-o zonă mai gravă. Satul Troiţa Nouă din Anenii Noi, traseul Chişinău-Hânceşti, localitatea Peresecina, sunt doar câteva zone unde au apărut de-a lungul anilor cele mai mari probleme. Şoferii vor trebui să ne înţeleagă că nu vom putea curăţi drumurile în 15 minute", a explicat directorul adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Ion Drucec.

Vezi mai multe detalii: COD PORTOCALIU DE NINSORI. Zonele din Moldova care vor fi afectate (HARTA)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu