COD PORTOCALIU DE NINSORI. Lista drumurilor naționale care sunt blocate la această oră

Embed:

(UPDATE 16:12) Poliția Națională vă recomandă să evitați strada Ion Ganea din municipiul Chișinău, acolo unde un arbore s-a prăbușit peste partea carosabilă. Aproximativ 12 automobile rămân blocate la această oră.

(UPDATE 15:23) Blocări de circulație la moment: 
- Ștefan Vodă, vânt puternic se formează blocări pe drumurile locale;
- Traseul R 35 km 4 blocat (R23) Basarabeasca-Comrat;
- Traseul R 30 Anenii Noi, drumul de acces în satul Ciobanovca este blocat;
- raionul Cantemir, porțiunea Vișniovca-Dedulești e blocată temporar, lucrează a 3 autospeciale;
- Traseu R-32 Cahul-Taraclia este blocat, transport blocat nu este.

Alte trasee sau drumuri din țară blocate nu sunt.

Menționăm că, din cauza condițiilor meteorologice nefaste, pe drumurile din țară până la acest moment au avut loc 65 de accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au avut de suferit diferite traumatisme.

INP recomandă șoferilor adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicațiilor polițiștilor de patrulare. Aceștia se află pe trasee și acordă ajutor persoanelor aflate în dificultate.

(UPDATE 12:35) La ora actuală sunt blocate 27 de drumuri locale din raionul Anenii Noi – 1; Rezina-5; Orhei – 6; Călărași – 6; Șoldănești - 7 și Fălești - 2.

Angajații poliției și SA Drumuri întreprind măsuri de deblocarea a acestora. 

Totodată, s-a stabilit că din cauza condițiilor climatice nefavorabile create în ţară, din numărul total de 1.220 de instituții de învățământ, în 47 de instituţii de învăţământ a fost sistat procesul de studii din cauza precipitaţiilor.

La fel, din cauza producerii ninsorilor în 10 instituții preșcolare a fost sistat procesul de transportare copiilor.

(UPDATE 12:16) Primăria Chișinău informează locuitorii municipiului că pot semnala probleme grave și urgente privind situația drumurilor. Astfel, cetățenii pot suna la numărul de telefon GSM 060133367, unde va răspunde domnul Caraman Oleg, coordonatorul celulei de criză, dar și la Dispeceratul Î.M ”Exdrupo” – (022) 47 13 20.

Problemele semnalate de oameni vor fi introduse în sistem și vor fi prelucrate imediat, astfel ca în cel mai scurt timp posibil să fie rezolvate.

(UPDATE 09:25) Opt camioane stau acum blocate, pe drumurile din ţară, din cauza ninsorilor. Potrivit Inspectoratului general pentru situaţiii de urgenţă, o maşină încărcată cu cereale s-a împotmolit lângă satul Moscovei din raionul Cahul. Alte şapte camioane au fost stopate de către poliţişti în raionul Giurgiuleşti.  Iar la aeroport, din cauza ninsorilor, s-au înregistrat întârzieri la 6 curse, la aterizare şi două la decolare. 

(UPDATE 09:04) Pe traseul Chișinău-Leușeni la această oră se circulă cel mai greu. 17 autospeciale au intervenit pentru a curăța aceste drumuri, dar și pentru a repartiza material antiderapant. La vama Giurgiulești sunt blocate mai multe Tir-uri, care nu mai pot înainte din cauza vremii de afară. Reprezentanții Administrației de Stat a drumurilor muncesc de aseară pentru curățarea drumurilor naționale. Până în acest moment au fost scoase pe trasee 300 de autospeciale și 300 de muncitori, care au repartizat 300 de tone de material antiderapant. În această dimineață au fost create 3 celule de criză în centrul, nordul și sudul țării la inițiativa Guvernului. În aceste celule de crriză vor fi implicați reprezentați ai Servicilui Situații Excepționale. 

Ca urmare a ninsorilor și a Codului portocaliu emis de meteorologi, Publika TV instituie celulă de criză.

Dacă sunteți martorul unei situații extreme sau ați rămas blocat în drum, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon, iar noi vom anunța autoritățile. Puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefon 060881100.

Imaginile surprinse le puteți expedia pe adresa  sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD. 

Primăria Municipiului Chișinău a convocat ședința pentru stări excepționale.

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a menţionat că direcţiile responsabile de starea drumurilor sunt în alertă şi lucrează în regim non-stop pentru a fi evitate blocajele în trafic. În procesul de deszăpezire din Chişinău sunt implicate 45 de autospeciale.

Menționăm că un Tir plin cu cereale a fost blocat în localitatea Moscovei, Cahul, din cauza ninsorilor abundente.

Amintim că Moldova se află sub cod portocaliu de precipitaţii puternice, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Avertizarea a intrat în vigoare noaptea trecută și va rămâne în vigoare până în această seară. Şi vântul îşi va face de cap şi va sufla în rafale de până la 70 de km pe oră.

De asemenea Ninsoarea abundentă din această noapte a lăsat fără curent electric mai multe localităţi din ţară. Angajaţii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă au lucrat non-stop.

Conform datelor operative la ora 06:00 erau deconectate parțial de la energia electrică 55 de localități din 13 raioane. Rămân fără curent localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Orhei, Hâncești, Telenești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Basarabeasca, Leova Ungheni și UTA Găgăuzia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu