COD PORTOCALIU DE GER extrem în România. Școlile din București vor fi închise luni și marți

Embed:

Nu se fac ore în zilele de 26 și 27 februarie 2018! Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunțat că elevii nu vor merge la școală luni și marți. În funcție de starea vremii, ea a adăugat că grădinițele, școlile și liceele din București ar putea fi închise și în următoarele zile.

"Am luat decizia ca luni și marți să nu aibă loc cursuri în București. Probabil se va extinde această decizie, nu pot eu să o anunț, ci autoritățile locale, probabil, pentru toată zona în care va fi anunțat codul portocaliu", a anunțat Firea.

"Prefer să se spună că am fost ușor prea alertați decât să numărăm victime", a adăugat ea, precizând că stratul de zăpadă va ajunge la 30 de centimetri.

"Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân", a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a mai spus că a luat această decizie pentru că nu toți elevii merg la școală „cu mașina mică” ale părinților. „Cei mai mulți merg ori pe jos, unii pe distanțe mari, ori cu transportul în comun”, a mai spus primarul.

Ea a precizat că este vorba despre preșcolari, școli generale și licee, scrie Digi24.ro.

În București este astăzi în vigoare o atenționare meteo cod galben de frig, iar meteorologii au emis și un cod portocaliu pentru următoarele două zile.

Capitala se va afla 26 februarie de la ora 10:00 și 27 februarie până la ora 14:00 sub cod portocaliu. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

Avrtizarea este salabilă și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

În aceste zone, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu