COD GALBEN de schimbare bruscă a vremii. Se așteaptă ploi și lapoviță

Embed:

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Astfel, sfârşitul de săptămână vine cu temperaturi scăzute, iar mercurul din termometre va indica doar câteva grade peste zero. Nopțile vor fi reci și se vor înregistra temperaturi negative. Totodată, vântul va sufla cu 15-18 km/h și vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță

"Începând cu data de 22, ne așteptăm ca temperaturile aerului să descrească și, respectiv, pe timp de noapte, ne așteptăm la valori de -7 grade, iar pe timp de zi, acestea o să oscileze până la 5 grade. Răcindu-se, ne așteptăm să treacă și un front atmosferic rece, care ne va aduce la început precipitații, adică pentru ziua de 21 ne așteptăm să fie precipitații sub formă de ploaie, care treptat, cu această răcire, se va transforma sub formă de lapoviță", a afirmat șeful Centrului de Prognoze, Ghenadie Roșca.

Meteorologii susțin că temperaturile de până acum au fost mai mari cu 8-10 grade peste norma perioadei. Odată cu răcirea vremii, revenim la temperaturile normale pentru luna martie.

Vremea frumoasă se va menține până duminică. Maximele vor ajunge la 18 grade Celsius, iar izolat vor cădea ploi de scurtă durată.

Începând de joia viitoare, temperaturile vor crește şi vom avea 15 grade ziua. Totodată, meteorologii au prelungit Codul Galben de secetă hidrologică, valabil pe întreg teritoriul ţării, până în data de 31 mai.

loading...

Lasă un comentariu