COD GALBEN de ploi în ţară! Cum se circulă pe traseele naţionale (FOTO)

Moldova este acoperită de ploi. Meteorologii au anunţat cod galben de schimbare bruscă a vremii, prin urmare pe arii extinse vor cădea ploi. Şoferii îndemnaţi să circule cu prudenţă, deoarece vremea rea le pun în pericol viaţa lor şi a celorlalţi participanţi în trafic. 

CITEŞTE ŞI: METEO 8 noiembrie 2016: Cer noros cu ploi puternice. Câte grade vor indica termometrele

Conducătorii auto trebuie să ia în calcul că ploaia măreşte distanţa de frânare şi scade vizibilitatea. Este obligatorie utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Având în vedere vremea rea din toată ţara, şoferii sunt sfătuiţi să se intereseze de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgă şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

ACCIDENT DE MILIOANE! Lamborghini făcut ţăndări de acvaplanare (VIDEO)

Iată câteva sfaturi care prind bine pe vreme rea:

1. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

2. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

3. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, se recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

4. De asemenea, se recomandă şoferilor să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

5. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu