COD GALBEN DE NINSORI! Izolat se vor forma troiene. Şoferii, îndemnaţi să fie precauţi. S-au produs mai multe accidente

Embed:

(UPDATE 09:27) Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Național de Patrulare, trasee naționale sau drumuri locale blocate nu sunt. Timp de 24 de ore, pe teritoriul țării au avut loc 10 accidente rutiere, dintre care 7 tamponări de pietoni, în urma cărora o persoană a decedat.

Pe teritoriul ţării, la menținerea securității rutiere şi acordare ajutorului cetățenilor sunt dislocate echipaje de patrulare care sunt dotate cu echipament necesar.

(UPDATE 08:29) Ninsoarea care nu conteneşte de aseară a scos la muncă drumarii din Capitală. Cele 68 de autospeciale au împrăştiat peste 600 de tone de material antiderapant pe străzile din Chişinău.

(07:08) Ninsorile au pus stăpânire pe cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile au căzut toată noaptea şi vor continua până în această seară, când va expira Codul Galben de ninsori.   

Potrivit meteorologilor, în nordul și centrul țării se așteaptă zăpadă, iar izolat se vor forma troiene. În raioanele de sud vor cădea, însă, ploi şi lapoviţă. Cantitatea de precipitaţii va varia între 15 şi 25 l/m.p. 

Maximele în ţară vor fi cuprinse între zero şi cinci grade cu plus.

Salvatorii îndemnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată şi nisip.

Specialiștii recomandă că persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență Serviciul 901.

Citeşte şi: NINGE în Molddova. Câteva camioane, blocate pe drumul naţional Chișinău - Hâncești

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu