Cod Galben de caniculă: Recomandările meteorologilor pentru SĂPTĂMÂNA DE FOC

Embed:

După o perioadă de ploi, ne aşteaptă o săptămână de foc. Astăzi a intrat în vigoare Codul Galben de caniculă, ce va fi valabil până în 23 iunie, pe întreg teritoriul ţării. Medicii îi îndeamnă pe oameni să evite expunerea îndelungată la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să consume multe lichide.

Consumul de apă plată, ceaiuri verzi, fructe şi legume ajută organismul să facă faţă temperaturilor înalte.

"Cel mai bine de băut ceaiurile verzi. Poate fi curat, sau cu lămâie şi imbir. Acest ceai potoleşte setea pentru o perioadă mai îndelungată. Ceaiul verde poate fi băut călduţ, fierbinte sau rece", spune nutriționistul Victoria Babițchi.

Reconfortante sunt şi duşurile frecvente, susţin medicii.   

"Cei care-şi permit să facă un duş, e perfect. Iar cei care nu au posibilitate, pot să se stropească cu apă, sau să pună o batistă sau un chipiu ud pe cap", spune medicul de familie Olivia Chironda.

Pentru unii oameni, o modalitate eficientă pentru a scăpa de caniculă este refugiul la sat.  

"Plecăm în afara oraşului, este unica salvare. Avem acolo apă, fructe, legume şi copilul poate să se odihnească, fără să sufere din cauza căldurii".

"Mă trezesc de la ora cinci că să dovedesc să lucrez până se încălzeşte. Şi apoi ies pe la cinci seara şi muncesc până la unu noaptea".

Canicula nu cruţă nici vietăţile din Grădina Zoologică. Acestea se retrag în adăposturi şi fac duşuri reci.  

Cel mai greu suportă temperaturile ridicate leoparzii.

Meteorologii susţin că temperaturile ridicate nu vor afecta culturile agricole.

"E devreme de emis un Cod Galben de secetă fiindcă solul este deja îmbibat cu apă foarte multă", a menționat meteorologul Ghenadie Roșca.

Specialiștii prognozează, în următoarele zile, temperaturi de până la 38 de grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu