Cod albastru de viscol în China. Circulaţia feroviară, rutieră şi aerienă a fost perturbată

China a emis o alertă de viscol după ce temperaturile au scăzut drastic duminică determinând suspendarea circulaţiei pe mai multe căi feroviare şi rutiere şi blocarea la sol a unor aeronave.

Centrul naţional de meteorologic a emis o alertă cod albastru pe fondul apropierii unor furtuni puternice de zăpadă de provinciile Zhejiang, Jiangxi, Anhui şi Hunan din estul şi sudul ţării.

Temperaturile foarte scăzute şi ninsorile abundente au provocat suspendarea circulaţiei pe liniile de mare viteză care leagă provincia sudică Hunan de centrele de producţie din Guangzhou şi Shenzhen.

Serviciile de transport cu autobuzul din Changsha, capitala provinciei Hunan, au fost suspendate din cauza unei furtuni de zăpadă.

În provincia învecinată Hubei, angajaţii companiei de transport subteran s-au trezit înainte de zori pentru a se lupta cu zăpada în vederea menţinerii operaţionale a reţelei de metrou, scrie Agerpres.ro.

Cursele aeriene din oraşele Changsha şi Wuhan au fost suspendate duminică dimineaţa, însă au fost reluate ulterior în aceeaşi zi.

Potrivit prognozelor, frontul de aer rece ar urma să afecteze numeroase zone ale ţării şi pe parcursul zilei de luni.

Avertizarea cod albastru este prima pe scara cu patru coduri de culori pentru alertele meteorologice din China.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu