Cocaină în loc de FRUCTE USCATE. Cel mai mare lot de droguri din ultimul sfert de secol a fost descoperit la New York (FOTO)

Peste 1,4 tone de cocaină au fost descoperite din întâmplare într-un container în care trebuiau să fie fructe uscate. Drogurile care valorau peste 77 de milioane de dolari pe piața neagră trebuiau să ajungă în Europa, scrie ABC News. 

Containerul venit din Columbia a sosit în portul New York pe 28 februarie, iar în el ar fi trebuit să fie fructe uscate. Dar în urma unui control de rutină conținutul acestuia a fost scanat iar rezultatul a arătat că aici se aflau 1.400 de kilograme de cocaină.

"Este o captură semnificativă. De fapt este cea mai mare captură de cocaină din portul Portul New York din mai 1994 încoace”, a declarat Troy Miller, director de Operațiuni a Poliție vamale și de frontieră din New York.

Cocaina era ascunsă în spatele cutiilor cu fructe uscate, potrivit unei surse citate de ABC News. Nava la bordul căreia se afla containerul cu cocaină a ajuns în portul Newark de la Buena Ventura, Columbia, și urma să ajungă în portul Antwerp din Belgia.

Agenția de combatere a drogurilor (DEA) a preluat cazul și încearcă să identifice sursa drogurilor și cine le-a încărcat pe navă. În urmă cu o lună la bordul unui vas rusesc au fost găsite aproape 10 tone de cocaină în valoare de peste un miliard de dolari. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu