Coca-Cola refuză să renunțe la sticlele de plastic. Care este motivul

Coca-Cola nu va renunţa la sticlele de plastic de unică folosinţă pentru că există încă cerere mare printre consumatori pentru folosirea lor.

Clienţii preferă sticlele de plastic pentru că sunt resigilabile şi uşoare, a spus Bea Perez. Compania, care este printre cei mai mari producători de deşeuri de plastic, şi-a luat angajamentul de a recicla cel puţin la fel de multe sticle de plastic pe cât foloseşte până în 2030.

Firmele precum Coca-Cola trebuie să răspundă nevoilor clienţilor”, a declarat Perez.

Activiştii de mediu spun, totuşi, că multe sticle de plastic de Coca-Cola rămân necolectate. Gigantul Coca-Cola produce trei milioane de tone de plastic pe an, echivalentul a 200 000 de sticle pe minut.

În 2019, a fost calificat drept cel mai poluator brand în ceea ce priveşte poluarea cu plastic. La forumul economic de la Davos, Bea Perez a declarat că firma a recunoscut, totuşi, că trebuie să găsească soluţii.

Coca-Cola şi-a luat angajamentul de a folosi cel puţin 50% material reciclabil până în 2030. A intrat, de asemenea, în parteneriate cu organizaţii neguvernamentale din jurul lumii pentru a îmbunătăţi colectarea, scrie digi24.ro

loading...

Lasă un comentariu