Coaliţia de guvernare şi preşedintele ales al României îndeamnă cetăţenii să voteze pentru o Moldovă europeană

Embed:

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare fac apel către moldoveni să voteze duminică pentru viitorul european al Moldovei. La acest îndemn s-a alăturat şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, care se află în premieră, într-o vizită de lucru, la Chişinău. 

Liderul democraţilor, Marian Lupu îndeamnă moldovenii să voteze în 30 noiembrie pentru bunăstarea familiilor. Potrivit lui Lupu, de votul de duminică depinde viitorul Moldovei.

"PDM se exprimă ferm pentru crearea unei coaliţii proeuropene care să continue vectorul proeuropean al ţării noastre. PDM va determina, după ziua de 30 noiembrie, guvernarea proeuropeană", a declarat liderul PD.

Şi liderul PLDM, împreună cu preşedintele ales al României i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să susţină aderarea Moldovei la UE.

"Trăim o perioadă de timp cu conotaţie istorică. Aceste alegeri sunt cele mai importante alegeri de la proclamarea independenţei. Provocările interne, în special aş remarca provocările cu caracter extern, ne determină pe toţi noi să fim maxim responsabili, uniţi, solidari, în a oferi Moldovei un viitor european", a subliniat Vlad Filat.

"Evoluţia Moldovei în relaţia cu UE a fost impresionantă. Unul dintre obiectivele principale ale politicii externe ale României este susţinerea în cel mai clar mod cu putinţă a parcursului european al Republicii Moldova. Aderarea Moldovei este totodată un proiect naţional al României şi vă mărturisesc că-mi doresc mult ca aceasta să se întâmple în perioada mandatului meu de preşedinte al României", a precizat Klaus Iohannis.

Iar liberalul Mihai Ghimpu atenţionează că ţara noastră ar avea mult de pierdut, dacă va alege o altă cale decât cea europeană.

"Depinde numai de voi ca drumul spre Europa, spre libertate şi prosperitate să fie fără întoarcere. Am putea pierde totul într-o singură seară, duminică, 30 noiembrie, dacă unii vor sta acasă. Nu lăsaţi să se întâmple asta. Veniţi şi votaţi pentru Europa, pentru NATO cu toată încrederea şi ndejdea. Gândiţi-vă la copiii voştri şi în ce lume vreţi să crească ei", a punctat Mihai Ghimpu.

Publika.md precizează că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la sfârșitul lunii iunie. Documentul a fost ratificat de Parlamentul European în data de 13 noiembrie. Moldovenii resimt deja beneficiile Acordului de Asociere. Din aprilie, circulăm fără vize în majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene, iar Acordul de Liber  Schimb este pus în aplicare provizorie din 1 septembrie. În următorii trei ani, țara noastră va beneficia de peste 400 de milioane de euro din partea comunităţii europene pentru proiecte de dezvoltare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu