Coaliţia de guvernare din Germania a convenit prelungirea misiunii militare împotriva organizaţiei Stat Islamic

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel şi partenerii lor de coaliţie social-democraţi au convenit prelungirea misiunii armatei germane în Orientul Mijlociu împotriva organizaţiei Stat Islamic (SI), scrie agerpres.ro.

Armata germană (Bundeswehr) întreprinde misiuni aeriene de recunoaştere cu avioane Tornado deasupra Irakului şi Siriei, precum şi misiuni de supraveghere NATO cu aparate AWACS, ca parte a coaliţiei antijihadiste internaţionale.

În cadrul mandatului lor, militarii germani furnizează de asemenea asistenţă şi instruire forţelor de securitate irakiene şi kurde.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social Democrat (SPD) au căzut de acord să prelungească diferitele componente ale misiunii cu perioade diferite de timp, au confirmat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a CDU şi deputatul social-democrat Karl-Heinz Brunner.

Participarea la programele de instruire şi la operaţiunile de supraveghere NATO au fost prelungite până în octombrie 2020, iar mandatul misiunilor de recunoaştere cu avioane Tornado, care decolează din Iordania, se va încheia la 31 martie.

SPD pusese la îndoială necesitatea extinderii mandatului, însă în cele din urmă şi-a dat acordul.

Ministrul de externe, social-democratul Heiko Maas, a afirmat recent că operaţiunea nu va putea continua 'ca şi când nimic nu s-a schimbat în regiune în ultimul an', cu referire la alungarea SI din centrele urbane.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu