Coaliţia de guvernare a creat grupul de lucru care va elabora sancţiunile pentru separatism şi dezordini în masă

Embed:

Separatismul, extremismul dar şi alte acţiuni care duc la destabilizarea situaţiei din ţară ar putea fi pedepsite. Deputaţi din coaliţia de guvernare au creat un grup de lucru care va elabora un document menit să sancţioneze organizaţiile sau persoanele, care prin acţiunile sale atentează la integritatea şi securitatea ţării.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanţi ai celor trei partide din coaliţie. Deocamdată acesta nu s-a întrunit în nicio şedinţă. Aleşii coaliţiei îşi propun să modifice mai multe acte legislative printre care Legea privind organizaţiile obşteşti, a partidelor politice.
 
De asemenea, vor fi introduse pedepse mai aspre în Codul Penal şi cel Contravenţional. Recent Partidul Liberal Reformator a înregistrat un proiect de lege prin care a propus pedepse penale pentru promovarea separatismului şi lipsirea de cetăţenie a celor care pun în pericol securitatea statului.
 
"Atare prevederi legislative sunt în majoritatea ţărilor şi orice ţară trebuie să-şi asigure securitatea şi când în ţară există voci separatiste, ele trebuiesc condamnate, care cheamă la ură, dezbinare. La discriminare rasială, în ceea ce priveşte limba, sexul, religia. Constituţia expres prevede că în Republica Moldova toţi cetăţenii sunt egali", a explicat deputatul PLDM, Tudor Deliu. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu