Coafor, vopsitor auto, cultivator. Şcolile profesionale propun circa 25 de meserii NOI

Embed:

Coafor, vopsitor auto şi cultivator de legume şi fructe. Sunt câteva dintre cele aproape 25 de meserii noi, care vor fi introduse în şcolile profesionale. În total, pentru anul de studiu 2015-2016, colegiile şi şcolile profesionale oferă peste 20.000 de locuri pentru absolvenţii gimnaziilor.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, din cele 9.000 de locuri oferite în următorul an de studii de către colegii, mai mult de jumătate sunt cu finanţare de la bugetul de stat.

"Cele mai multe locuri în colegii, peste o mie, au fost repartizate pentru medicina generală, altele peste 600 pentru specialităţile transport auto, informatică", a declarat viceministrul Educaţiei Loretta Handrabura.

Şcolile profesionale oferă în următorul an de studii 11.000 de burse. Dintre acestea, 9.700 sunt cu finanţare de la bugetul de stat.

În anul academic 2015-2016, în colegii şi şcolile profesionale au apărut meserii noi în domeniile telecomunicaţiilor, construcţiilor şi industriei uşoare.

Pentru prima dată, în acest an vor putea depune actele la şcolile profesionale absolvenţii de gimnaziu care au picat examenele.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu