CNOS va accepta orice decizie luată de forul internaţional referitor la data desfăşurării Olimpiadei de la Tokyo

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova va accepta orice decizie luată de forul internaţional referitor la data desfăşurării Olimpiadei de la Tokyo.

Dacă până acum guvernul japonez, dar și conducerea CIO, prin vocea președintelui Thomas Bach, au evocat faptul că programul stabilit nu se schimbă, Comitetul de Organizare al competiției a început să dezvolte diferite scenarii.

Potrivit presei internaţionale, unul dintre ele ar fi ca Olimpiada să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate. CIO a anunțat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă amână Jocurile Olimpice.

"Nu se pune în discuţii cu pute să avem o altă poziţie. Asta este! Este decizia luată de doar CIO, dar şi de Comitetul Organizatoric. Trebuie să ne îndeplinim toate condiţiile ca să avem mai puţine pierderi în această situaţie", a declarat Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace, iar dacă ediția din acest an de la Tokyo nu se va desfăşura conform calendarului ar reprezenta o premieră istorică.

Membrii lotului naţional afirmă că sunt pregătiţi pentru orice scenariu.

"Sportivii moldoveni sunt foarte flexibili, pentru că în condiţiile de pregătire, pe care le avem, tot timpul trebuie să fim gata pentru o eventuală stopare sau pentru o altă problemă. Suntem tot timpul flexibili şi ne adaptăm la situaţia creată", a zis Zalina Petrivskaya, aruncătoarea ciocanului.

Tot mai multe națiuni au solicitat amânarea Olimpiadei de la Tokyo. Canada a devenit prima țară care a anunţat boicotarea Jocurilor Olimpice din această vară din cauza pandemiei de COVID -19, în timp ce Australia le-a transmis sportivilor să se pregătească pentru o amânare de un an.
La rândul lor, olimpicii moldoveni nu au nicio frică să facă deplasarea în Japonia.

"Dacă sincer, chiar nu am nicio frică. Cred că dacă Jocurile vor fi desfăşurate la timpul stabilit, atunci vor fi luate toate măsurile de precauţie pentru ca sportivii se vor afla în siguranţă", a zis Zalina Petrivskaya, aruncătoarea ciocanului.

La moment 7 sportivi din Republica Moldova au obţinut calificarea la Olimpiada de la Tokyo.

Lasă un comentariu