CNN: Tancurile forţelor pro-Gaddafi se îndreaptă spre Benghazi

Embed:

În Benghazi, oraş controlat de forţele antiguvernamentale libiene, au început luptele. CNN informează că tancuri ale forţelor care îl susţin pe Gaddafi se îndreaptă dinspre vest spre oraş. În această dimineaţă, un avion de luptă, care încă nu se cunoaşte căror forţe aparţinea, a fost doborât la Benghazi. Totodată, Gaddafi a ameninţat, într-o scrisoare, că Europa va regreta, dacă se va amesteca în treburile interne ale ţării.

Martorii susţin că forţele lui Muammar Gaddafi continuă să atace taberele rebelilor, care au început să se retragă din oraş. Asta după ce, ieri, autorităţile de la Tripoli au decretat încetarea imediată a focului.

Jurnalista CNN, Arwa Damon, a relatat că unul din membrii echipei postului american de televiziune a văzut cum azi dimineaţă a fost doborât un avion de luptă.

Până acum nu se cunoaşte, cine şi cum a doborât avionul. Prăbuşirea lui a fost întâmpinată însă cu bucurie, la Benghazi. Ţinând cont de situaţia din Libia, comunitatea internaţională trebuie să acţioneze cât mai rapid, susţine ministrul francez de Externe, Alain Juppe. Şi purtătorul de cuvânt al rebelilor, Khalid al-Sayeh, a declarat pentru Reuters că forţele guvernamentale ar putea ataca oraşul Benghazi din vest, în câteva ore. Declaraţiile vin după intervenţiile militare ale trupelor pro-Gaddafi de lângă Benghazi.

Amintim că miercuri, 16 martie, trupele pro-guvernamentale din Libia au lansat un tir de artilerie asupra oraşului Misrata. Acţiunile vin după ce fiul lui Muammar Gaddafi a declarat, într-un interviu pentru Euronews, că forţele loiale regimului au ajuns în apropiere de Benghazi, localitate aflată sub controlul insurgenţilor şi că este convins că rebelii vor fi înfrânţi în următoarele 48 de ore.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu