CNI se răzgândeşte din nou. Lista deputaţilor cărora urma să le fie verificate averile, redusă la doi parlamentari

Embed:

Încă de săptămâna trecută membrii Comisiei Naţionale de Integritate intenţionau să verifice averile a şapte parlamentari. Astăzi, lista acestora a fost redusă la doi, deputatul PD Stella Jantuan şi liberal-democratul Ion Ionaş. Motivul invocat de preşedintele Comisiei, Anatolie Donciu, este că dosarele celorlalţi aleşi ai poporului nu au fost încă definitivate.

"În dependenţă de faptul cum vor fi adunate materialele suplimentare, dosarele acestor demnitari vor fi puse pe agenda zilei", a declarat preşedinte Comisiei Naţionale de Integritate, Anatolie Donciu.

Deputatul PD Stella Jantuan este supectată că nu a indicat în declaraţia de interese cota parte a soţului pe care o deţine la o întreprindere comercială. "Soţul meu nu are firme şi nici nu ştiu despre ce este vorba. Poate Comisia Naţională de Integritate îmi va explica când mă va invita", a spus Jantuan.

Iar liberal-democratul Ion Ionaş ar fi ascuns că este fondator al unei întreprinderi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă o amendă de până la 12 mii de lei sau un an de închisoare.

Din listă au fost excluşi deputaţii PLDM Vladimir Hotineanu, Veaceslav Ioniţă, Nicolae Juravschi, Chiril Lucinschi, dar şi liberalul reformator Ion Hadârcă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu