CNAS a făcut transferul. Angajații din Moldova își pot ridica banii pentru concediile medicale din ultimele luni

22.369 de angajaţi din Republica Moldova îşi pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente. Potrivit reprezentanţilor CNAS, banii, în sumă de 64,8 mln. lei, au fost deja transferaţi.

Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi primită în orice oficiu poştal indiferent de domiciliu.

Beneficiarii de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă pot afla la ce prestator de servicii de plată au fost transferaţi banii, accesând serviciul electronic "Statutul certificatului de concediu medical" de pe pagina-web a instituţiei, de la butonul cu aceeaşi denumire, prin introducerea în câmpul respectiv a numărului certificatului medical.

În luna ianuarie, curent, nu au fost ridicate de la oficiile poştale 18,8 mln lei sau 51% din suma total transferată de CNAS pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

Casa Naţională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până la 27 februarie, curent. După această dată sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

 

loading...

Lasă un comentariu