CNAM anunţă că spitalul din Cărpineni va fi finanţat până în 11 iulie

Embed:

Compania Națională de Asigurări în Medicină vine cu precizări în cazul finanţării spitalului din Cărpineni, Hânceşti. Instituţia medicală va primi bani din partea CNAM doar pentru serviciie prestate până în 11 iulie, data când i-a expirat acreditarea necesară de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Precizarea CNAM vine după ce acum două zile, şeful spitalului din Cărpineni anunţa că a găsit un compromis cu autorităţile de la Chişinău pentru a activa în continuare, inclusiv cu suportul financiar al CNAM.

După ce redacţia postului nostru de televiziune a solicitat o explicaţie privind condiţiile de reluare a finanţării către spitalul din Cărpineni, instituţia ne-a răspuns că de fapt, plăţile se vor face doar până la expirarea acreditării Spitalului, adică 11 iulie curent.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a mai precizat că se duc tratative cu administraţia spitalului pentru a găsi o soluție, însă nu a precizat nimic despre finanțarea pentru următoarele trei luni, termen dat de ANSP pentru înlăturarea neregulilor și acordarea unei noi acreditări, care ar permite reluarea oficială a finanțării spitalului. 

În aceste condiţii, nu este clar cum va fi asigurat mai departe spitalul cu produse alimentare, cum vor fi plătite serviciile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi, cheltuieli care sunt suportate de CNAM. Am solicitat o opinie directorului instituţiei la acest subiect, însă acesta s-a arătat sigur că înţelegerile pe care le-a făcut cu responsabilii de la CNAM şi ANSP nu îi va lăsa în pagubă pe cei 100 de angajaţi, dar nici pe pacienţi.

”Am dat ultima dare de seamă pentru contract adițional pentru următoarele trei luni cu numărul de cazuri pe care le vom trata și suma necesară. O să fie plătite toate cazurile pe care le-am făcut”, a spus  directorul IMSP Spitalul Cărpineni, Irie Frunză.

Amintim că, săptămâna trecută, spitalul din Cărpineni a rămas fără finanţare după ce responsabilii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au refuzat să prelungească acreditarea instituției, din motiv că trei încăperi a acesteia nu corespund normelor sanitare. Spitalul din Cărpineni, raionul Hîncești, este singurul spital rural din țară și deservește aproape 40 de mii de oameni, din 13 sate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu