CNAM a semnat un nou contract cu spitalul din Cărpineni. Până când va fi finanţată instituţia

Spitalul din Cărpineni, Hânceşti, va primi bani din partea CNAM până la sfârșitul acestui an. Un contract în acest sens a fost semnat de Compania Națională de Asigurări în Medicină şi reprezentanţii instituţiei medicale.

Decizia a fost luată ca urmare a analizei activității spitalului pe parcursul ultimului an și a discuțiilor purtate cu directorul instituţiei mediacle în vederea asigurării accesului populației la servicii medicale sigure și de calitate.

Totodată, Spitalul Cărpineni urmează, până pe data de 5 octombrie, să prezinte certificatul de acreditare, în caz contrar CNAM va rezilia contractul.

Amintim că, iniţial, CNAM anunţase că spitalul din Cărpineni va fi finanţat până în 11 iulie, asta după ce responsabilii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au refuzat să prelungească acreditarea instituției, din motiv că trei încăperi a acesteia nu corespund normelor sanitare.

Spitalul din Cărpineni, raionul Hîncești, este singurul spital rural din țară și deservește aproape 40 de mii de oameni, din 13 sate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu