CNA și DIP au efectuat percheziții în cadrul unui penitenciar din Bender. Conducerea, sub urmărire penală

Ofiţerii structurilor de forţă din Republica Moldova au iniţiat o anchetă penală pe numele șefului și a șefului adjunct al unuia dintre penitenciarele din Bender după ce aceştia ar fi cerut bani de la rudele unui deţinut, pentru a le permite anumite acţiuni ilegale pe teritoriul izolatorului.

"Era vorba la acel moment despre unele întrevederi de lungă durată. Pentru acordarea acestor servicii, respectivul angajat al DIP-ului, penetenciarului, cerea sume de bani care nu i se cuvin", a spus şeful interimar DIP, Aureliu Suhan.

După recepţionarea informaţiei operative, ofiţerii şi procurorii CNA, în comun cu angajaţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare au făcut percheziţii fără precedent pe un teritoriu necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. Aceştia au ajuns sub acoperire în regiunea Transinstreană.

"Percheziţiile au fost supuse biroul de serviciu a şefului, şefului adjunct a penitenciarului, angajaţi ai penitenciarului, inclusiv şi celulele unuia dintre deţinuţi. Rezultatele percheziţiilor au confirmat, cele invocate de petiţionar", a menționat şeful interimar DIP, Aureliu Suhan.

În prezent, persoanele vizate în dosarul de corupţie, se află sub urmărire penală. În regiunea transnistreană sunt două penetenciare de tip închis care rămân în gestiunea autorităţilor de la Chişinău după autoproclamarea aşa-zisei republici moldoveneşti nsistrene. Ambele izolatoare se află în oraşul Bender.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu