CNA şi CNAM fac front comun împotriva corupţiei din medicină

Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) declară război mitei şi angajaţilor corupţi din domeniul sănătăţii. Directorul CNA, Viorel Chetraru, şi cel al CNAM, Mircea Buga, au semnat, astăzi, un acord de colaborare pentru lupta împotriva corupţiei.

Astfel, părţile s-au obligat să colaboreze pentru a forma un cadru juridic adecvat şi să facă un schimb de informaţii, documente şi date statistice.

"Prevenirea fenomenului corupţiei în domeniul ocrotirii sănătăţii este o misiune comună a ambelor instituţii. De aceea, suntem interesaţi să avem şi un cadru oficial care să sprijine eforturile noastre de monitorizare a comportamentelor inadecvate ale funcţionarilor sau a plăţilor informale, achitate de unii pacienţi în instituţiile medico-sanitare", a declarat Viorel Chetraru.  

La rândul său, directorul general al CNAM, Mircea Buga, a declarat că acordul creează teren pentru colaborarea dintre CNAM şi CNA, care este bazată pe promptitudine şi responsabilitate.

"Cei care vor beneficia de acest document sunt persoanele asigurate în cadrul sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi care simt nevoia astăzi pentru asigurarea protecţiei sporite a drepturilor sale din partea CNAM şi CNA. Vrem să diminuăm plăţile neformale pe cât de mult posibil, iar scopul final va putea fi atins fără ajutorul CNA",  a subliniat Mircea Buga.

CNAM urmează să semneze acorduri similare de colaborare până la sfârşitul anului cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, Inspecţia financiară a Ministerului finanţelor şi Biroul Naţional de Statistică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu