CNA reacţionează: Sub control guvernamental sau parlamentar, ne vom simţi bine oriunde va fi voinţă de a combate corupţia

Centrul Naţional Anticorupţie declară că va respecta decizia Curţii Constituţionale de astăzi, în urma căreia instituţia va rămâne în subordinea Guvernului. Potrivit CNA, deciziile Curţii Constituţionale nu sunt pentru a fi comentate, ci pentru a fi executate.   

"Deciziile Curţii Constituţionale nu sunt pentru a fi comentate, interpretate sau analizate, ci pentru a fi executate. Indiferent de locul unde va fi plasat Centrul Naţional Anticorupţie – sub control guvernamental sau parlamentar - ofiţerii CNA îşi vor face datoria cu demnitate şi maximă responsabilitate. Ne vom simţi bine oriunde va fi voinţă de a combate corupţia, iar legea va fi una pentru toţi."

Publika.md aminteşte că, astăzi, Curtea Constituţională a respins sesizarea privind neconstituţionalitatea trecerii CNA în subordinea Executivului. CC motivează că nu este în competenţa magistraţilor de a stabili acest lucru.

Documentul, adoptat pe 3 mai, cu votul liberal-democraţilor şi al comuniştilor, mai prevede ca directorul CNA să fie numit de şeful statului, la propunerea premierului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu