CNA rămâne în subordinea Guvernului. Cum au reacţionat unii politicieni la decizia Curţii Constituţionale

Embed:

Curtea Constituţională a sistat procesul în cazul sesizării deputatului neafiliat Sergiu Sîrbu, ce se referă la legea privind Centrul Naţional Anticorupţie. Magistraţii au declarat că subiectul ţine de competenţa Legislativului şi nu a Curţii, deoarece documentul nu prevede aspecte ce ar viza Legea Supremă.

Iată cum au reacţionat unii politicieni la această decizie:

"Trebuie să se revină la această lege. Angajamentele pe care le avem pe exterior ne indică expres asupra acestui lucru", a declarat deputatul PL, Valeriu Munteanu.

"Parlamentul nu are decât să se conformeze acestei hotărâri. Am fost şi rămân pe poziţii că locul CNA este mai bine să fie amplasat sub control parlamentar", a declarat deputatul PD, Raisa Apolschi.

Aleşii PLDM spun că s-au aşteptat la această hotărâre.

"Am sperat că aceasta va fi decizia, fiindcă nu poţi interpreta legislaţia în vigoare altfel decât cum este scrisă şi votată de Parlament", a declarat deputatul PLDM, Liliana Palihovici.

Reprezentanţii CNA spun, într-un comunicat de presă, că indiferent în subordinea cui va intra Centrul Naţional Anticorupţie, ofiţerii îşi vor face datoria cu demnitate şi maximă responsabilitate. Viorel Chetraru a fost numit director al CNA, anul trecut, pe un mandat de cinci ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu