CNA: Pe cazul gajării ilegale a spaţiului de la parterul Spitalului Republican va fi pornită o cauză penală

Directorul adjunct al Direcţiei generale urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a oferit detalii privind ipotecarea unor spaţii ale Spitalului Clinic Republican, cu implicarea factorilor de decizie ai Ministerului Sănătăţii.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei generale urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, pe acest caz va fi pornită o cauză penală. În acest moment, nimeni nu are calitatea de bănuit.

"Cu câteva zile în urma, în adresa CNA a venit informaţia precum că ar fi gajate spaţii ale spitalului clinic republican. În vederea verificării, ofiţerul a efectuat primele acţiuni de documentare, pentru a confirma sau infirma informaţia. În anul 2010, a fost emisă o Hotărâre de Guvern cu privire la antreprenoriatul public privat. Aceste întreprinderi au beneficiat de la o bancă comercială de patru credite. Suma totală este de 10 milioane euro şi 97 mii lei. Una din aceste întreprinderi s-a adresat Ministerului Sănătaţii de a trimite o scrisoare de garanţie către bancă. Ministrul Sănătăţii, prin scrisoarea din 15 noiembrie 2012, şi-a exprimat acordul de a transmite în ipotecă bunul imobil, în favoarea băncii. Persoana care a încheiat contract cu banca a instituit ipoteca pe 4 credite. Contractul de ipotecă a fost înregistrat la Oficial Cadastral Chişinău", a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

Totodată, reprezentantul CNA a menţionat că "formal acţiunile întrunesc elementele infracţiunii exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Urmează să decidem iniţierea urmării penale".

Amintim că ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au anunţat, în dimineaţa de astăzi, despre iniţierea unei anchete, în care figurează numele ministrului Sănătăţii Andrei Usatîi. Demnitarul ar fi gajat ilegal spaţiul de la parterul Spitalului Republican

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu