CNA o citează A DOUA OARĂ pe parlamentara Elena Bodnarenco să spună cine a vrut s-o mituiască

Deputatul Elena Bodnarenco a fost citată la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) pentru a fi audiată, în calitate de martor, pe marginea unor declaraţii publice despre o presupusă tentativă de corupere. Parlamentarul urmează să se prezinte pe data de 15 martie curent, la ora 10:00, la sediul CNA.

Direcţia generală urmărire penală a CNA examinează, în ordinea prevăzută de art. 274 Cod de procedură penală, declaraţiile deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Elena Bodnarenco, făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Din conţinutul acestor declaraţii rezultă faptul că un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani şi funcţii pentru a o convinge să părăsească fracţiunea pe care o reprezintă. În acest sens, organul de urmărire penală are obligaţia de a identifica persoana care ar fi comis presupusa infracţiune; de a stabili timpul, locul şi modul de săvârşire a infracţiunii; cercul potenţialilor martori; de a identifica existenţa şi de a întreprinde măsuri pentru conservarea şi ridicarea posibilelor probe materiale (înregistrări audio sau video) care pot fi prezentate de martori sau ridicate de la locul în care s-ar fi produs infracţiunea.

Acţiunile pot fi efectuate doar după audierea în calitate de martor a Elenei Bodnarenco care urmează să contribuie la stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Ofiţerul de urmărire penală al CNA, în gestiunea căruia se află materialele respective, a întreprins un şir de măsuri în vederea citării Elenei Bodnarenco pentru a fi audiată în calitate de martor asupra declaraţiilor publice privind comiterea unei infracţiuni.

Pe 4 martie 2016 fost întocmită citaţia (număr de ieşire 03/04-912), prin care Elena Bodnarenco a fost citată în calitate de martor pentru a se prezenta pentru audiere la 10.03.2016, ora 10:00 la organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie. Înmînarea citaţiei personal Elenei Bodnarenco nu a fost posibilă, deoarece dumneaei nu răspundea la apelurile telefonice. Din aceste considerente, citaţia a fost plasată în cutia poştală a Parlamentului. Elena Bodnarenco nu s-a prezentat la data şi ora indicată în citaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu