CNA completează lista ofiţerilor cercetaţi pentru corupere pasivă. Încă doi poliţişti au ajuns subiectul dosarelor penale

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a reţinut încă doi poliţişti pentru acte de corupţie. Primul suspect, este un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Briceni. Acesta a fost reţinut de DGT "Nord" a CNA şi este bănuit de corupere pasivă. 

Potrivit primelor observaţie, ofiţerul a pretins 500 de euro, pentru a nu atrage la răspundere penală doi fraţi, care au provocat leziuni corporale. În urma negocierilor, ofiţerul a cedat la suma de 400 de euro. Reţinere în flagrant a avut loc imediat ce acesta a primit banii. Bărbatul este reţinut pentru 72 de ore.

Tot de corupere pasivă a fost reţinut şi alt ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botanica. Sectoristul a pretins bani de la o persoană, ca să nu fie pus la evidenţa narcologului şi psihiatrului.  

Ambii ofiţeri au ajuns subiectele unor dosare penale. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii riscă închisoare de la 5, la 10 ani sau amendă de 6 000 şi 8 000 de lei. Aceştia nu vor avea dreptul să mai ocupe funcţii publice timp de 7-10 ani. 

De la începutul anului 2014, peste 26 de ofiţeri de poliţie au fost investigaţi pentru acte de corupţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu