CNA a respins demersul avocaţilor a doi angajaţi de la punctul vamal Leuşeni-Albiţa

Embed:

Curtea de Apel Chişinău a respins demersul avocaţilor a doi angajaţi de la punctul vamal Leuşeni-Albiţa, reţinuţi în octombrie pentru extorcare şi luare de mită.

Avocaţii au contestat în instanţă legalitatea acţiunilor Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorilor anticorupţie pe parcursul documentării acţiunilor vameşilor.

Avocaţii au invocat faptul că vameşii au fost provocaţi de agentul sub acoperire al CNA să ia mită, lucru interzis de lege.

Apărătorii au mai cerut instanţei să se expună pe marginea legalităţii înregistrării audio şi video a vameşilor, care, în acel moment, nu figurau ca bănuiţi sau învinuiţi de o ilegalitate, aşa cum stabileşte Codul de Procedură Penală.

În octombrie 2013, ofiţerii CNA au reţinut zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră care sunt învinuiţi de extorcare şi luare de mită.

"Considerăm că acţiunile de urmărire penală au fost efectuate în strictă conformitate cu legea, au fost respectate toate cerinţele, fapt constatat astăzi inclusiv de Curtea de Apel şi anterior de judecătoria Hânceşti", a declarat procurorul anticorupţie Roman Statnâi.

Pe aceeaşi temă