CM 2018: Echipele naționale de fotbal ale Portugaliei și Spaniei, calificate în optimile de finală

Echipele naționale de fotbal ale Portugaliei și Spaniei s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal. Lusitanii au terminat la egalitate, scor 1-1, ultimul meci în grupa B, cel cu reprezentativa Iranului, iar elevii lui Fernando Hierro au remizat cu Marocul, scor 2-2.

La egalitate perfectă după două runde, Spania şi Portugalia s-au luptat pentru şefia grupei. În prelungiri, «lusitanii» conduceau cu 1-0 în fața Iranului, iar marocanii au avut 2-1 în disputa cu «La Furia Roja». În aceste condiții, echipa lui Cristiano Ronaldo era câștigătoarea grupei B.

Doar că, două decizii luate cu ajutorul sistemului video au întors situaţia. «Lusitanii» au fost sancţionaţi cu un henţ în careu si iranienii au egalat din penalty. În cealaltă partidă, Spania a marcat un gol superb prin Yago Aspas, cu câlcâiul, dar tuşierul a ridicat fanionul pentru ofsaid. După ce a urmărit reluările, centralul a validat golul, iar lucrurile s-au schimbat la 180 de grade.

Spania s-a calificat de pe primul loc datorită golaverajului mai bun și va juca în optimile de finală cu Rusia. Gazda competiției s-a clasat pe locul secund în grupa A, fiind umilită de Uruguay, scor 0-3.

La rândul lor, sud-americanii au totalizat un număr maxim de puncte și vor întâlni în faza eliminatorie campioana Europei, echipa Portugaiei. Într-o altă partidă din grupa A, Arabia Saudită a dispus cu 2-1 de Egipt.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu