Clujul investeşte în sănătatea din Moldova: Oferă 500.000 de euro pentru dotarea spitalului din Hânceşti

Consiliul Județean Cluj a alocat 500.000 de euro pentru dotarea Spitalului Hâncești. Suma donată este destinată pentru finanțarea construcției unui laborator clinic în cadrul spital şi pentru crearea unui Centru de excelență în domeniul educației, scrie stiridecluj.ro.

Din suma totală aprobată, 267.000 euro vor fi alocați până la finele acestui an, iar diferența va fi asigurată în cursul anului viitor.

"Am considerat că, înainte de orice, faptele trebuie să vorbească pentru noi, în anul Centenar. E un pas mare înainte în consolidarea relației cu adevărat speciale pe care o avem cu frații noștri de peste Prut pe care am decis să îi sprijinim direct prin finanțarea acestor proiecte din domeniul educației și sănătății", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, potrivit sursei citate. 

Spitalului din Hîncești este un spital regional, care asigură servicii medicale pentru patru raioane, cu o popuație însumată de peste 260.000 de locuitori.

Din costul total al proiectului, de 935.000 euro, suma ce urmează a fi suportată de Consiliul Județean Cluj este de 350.000 euro.

Prin crearea unui Centrului de excelență în domeniul educației, autoritățile locale urmăresc formarea unui nucleu educațional de elită, capabil să ofere o integrare mult mai ușoară din punct de vedere profesional și social.

Bugetul total estimativ al proiectului este de 185.000 euro, din care Consiliul Județean Cluj va contribui cu suma de 150.000 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu