Clubul Sfântul Gheorghe Suruceni, afectat dur de amânarea startului Diviziei Naționale de fotbal, cauzată de coronavirus

Embed:

Sfântul Gheorghe Suruceni este unul dintre cluburile de fotbal din Republica Moldova, afectate dur de amânarea startului Diviziei Naționale de fotbal, cauzată de coronavirus.

Noua ediție de campionat urma să înceapă în weekend-ul trecut, însă a fost reprogramată pentru mai târziu. Potrivit conducerii federației de specialitate - cel puțin până în luna iunie.

"Toată perioadă de iarnă am pierdut-o. Cantonamentul, toate pregătirile... A fost o muncă destul de grea în perioada de iarnă. Știind că totul se duce în jos, ne pare rău. Trebuie acum să ne mobilizăm, să ne menținem fizic", a spus președintele Sfântul Gheorghe Suruceni, Petru Ojog.

Starea de urgență declarată în țară până pe 15 mai a rezultat în anularea antrenamentelor în grup.

"Antrenorii ne trimit programul de antrenament. Care se ocupă acasă, care, dacă reușește, îmbracă măștile, iese la alergat în pădure, unde este mai puțină lume. Deci, într-un mod mai individual", a menționat președintele Sfântul Gheorghe Suruceni, Petru Ojog.

O altă problemă, pe lângă inutilitatea procesului de pregătire hibernală, o reprezintă achitarea salariilor până la startul campionatului pentru a menține nucleul echipei.

În vară gruparea din Suruceni trebuie să ia startul în cupele europene inter-cluburi, mai exact în tururile preliminare ale Ligii Europei. Pentru a-și întări lotul înaintea competiției de nivel continental, "sfinții" și-au primenit lotul cu opt jucători noi, dintre care cinci sunt din străinătate.

"Sper că ne vom descurca destul de OK. Desigur, noi îi vom susține financiar băieții, însă nu vor fi plătiți la maximum. Asta este situația! Atunci când sunt stopate afacerile sponsorilor, este destul de complicat", a afirmat președintele Sfântul Gheorghe Suruceni, Petru Ojog.

La începutul lunii curente Sfântul Gheorghe a câștigat prima ediție a ”Cupei Federației”. Acesta este primul trofeu din palmaresul clubului din Suruceni, raionul Ialoveni.

loading...

Lasă un comentariu