Clonau carduri pentru combustibil și își făceau plinul pe gratis. Un grup de moldoveni şi-a aflat sentinţa

Patru moldoveni din Italia, care clonau carduri pentru combustibil și își făceau plinul pe gratis, au fost condamnaţi la închisoare de magistraţii din Peninsulă.

Potrivit presei din Italia, pe lângă faptul că îşi clonau carduri, conaţionalii noştri și-au dotat mai multe furgonete cu rezervoare în plus pentru combustibil, iar, după ce își făceau plinul, vindeau combustibilul la un preț redus.

Ancheta pe acest caz a început atunci când s-a descoperit că infractorii au clonat un card de combustibil al Poliției Rutiere din Verona.

Prin urmare, investigaţiile poliţiştilor din Verona şi Brescia au dus la identificarea grupului infracţional. În iulie 2018, oamenii legii au identificat locul unde era ascuns unul dintre vehiculele dotate cu două rezervoare pentru combustibil, astfel fiind reţinut un moldovean de 27 de ani. Un caz similar s-a produs în Brescia, în octombrie 2018. Atunci au fost reținuți alţi doi membri ai grupării infracţionale, care s-au dovedit a fi cetăţeni ai ţării noastre.

În 2019, suspecții au fost plasați în arest preventiv. Acasă la liderul grupării, un moldovean de 44 de ani, poliţiştii au găsit mai multe carduri clonate, dar și utilaje cu ajutorul cărora acestea puteau fi falsificate.

Pe 26 octombrie, bănuiţii şi-au aflat sentinţele. Liderul grupării a fost condamnat la patru ani și zece luni de închisoare, iar ceilalți trei suspecți au primit câte doi ani de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu