Clipe de groază! Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs

Un tânăr de 28 ani a fost transportat, luni după-amiază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce tăia lemne în pădure, persoanele care îl însoţeau reuşind cu greu să îl scoată din ghearele animalului, scrie news.ro.

Şeful Biroului Deşeuri şi Arii Protejate din cadrul Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Harghita, Both Jozsef, a declarat că tânărul plecase împreună cu mai mulţi muncitori să taie lemne în pădurea Hivac, în apropeiera localităţii Tomeşti.

"Probabil că s-au apropiat cu căruţele prea mult de bârlogul ursului şi acesta a ieşit şi l-a atacat. Pădurarul din zonă a povestit că a fost muşcat rău de tot de picior. Abia au reuşit să îl scoată din colţii şi ghearele ursului", a afirmat Both Jozsef.

El a precizat că oamenii au târât victima până la pârâul din apropiere, de unde l-au transportat cu o căruţă la drum, apoi cu o maşină la Punctul de Ambulanţă din comuna Sândominic.

Ulterior, tânărul a fost transportat cu o ambulanţă la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Cei care l-au însoţit pe tânăr au povestit echipajului de pe ambulanţă că "un urs mare s-a năpustit dintr-o dată" asupra bărbatului.

”Au povestit că norocul bărbatului a fost că nu era singur în pădure, altfel sigur îl omora ursul. Au spus că abia au reuşit să îl salveze, din cauză că ursul nu a vrut să îl lase, a vrut să îl ducă cu el. S-au folosit de topoare, de bâte, de tot ce au găsit în jur ca să îl scape”, a spus directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard.

Potrivit acestuia, tânărul are o plagă adâncă la piciorul drept, starea acestuia fiind stabilă.

Şi în urmă cu două săptămâni, un pădurar de 47 de ani de la Ocolul Silvic Borsec a fost atacat de un urs, suferind leziuni la gât.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu