Clipe de groază pentru un taximetrist din Fălești. Doi indivizi l-au bătut, iar ulterior i-au furat maşina

Embed:

Un taximetrist din Făleşti a trecut prin clipe de groază după ce a fost ameninţat cu un cuţit de bucătărie de doi necunoscuţi. Indivizii i-au legat mâinile şi picioarele cu funii şi l-au aruncat pe bancheta din spate, unde l-au ţinut peste 12 ore, în timp ce se plimbau cu maşina. 

Potrivit poliției, agresorii au ajuns cu taximetrul până la Chişinău, după care au mers la Orhei şi apoi la Rezina. În cele din urmă, s-au dus la Bălţi, unde au lăsat victima şi s-au făcut nevăzuţi. Nu înainte, însă, de a fura toţi cei 3500 de lei pe care îi avea şoferul.

"Am tras pe dreapta, unul stătea înainte, unul din urmă, mi-a pus cuţitul, mi-a luat mâinile de pe volan. şi mi le-o legat. Şi unul mă ţinea cu cuţitul, unul m-o apucat şi m-a dus la uşa din urmă. Şi m-o aşezat şi mi-o legat picioarele. Deamu pe drum, zic măi nu vă fac nimic, mergeam tot normal, numai dezlegaţi-mă că-mi amurţeau mâinile",a spus victima.

În timp ce victima era pe bancheta din spate, suspecţii au pretins că maşina este a lor şi au dus doi pasageri la Rezina, care le-au plătit pentru asta.

"Am luat pasageri, ei au oprit la o cafenea, au luat o cafea şi acolo o maşină, doi oameni ca să-i ducă până la Rezina, că le plăteşte. Şi am fost până la Rezina şi i-au dus."

Poliţia a deschis dosar penal în acest caz, iar suspecţii riscă până la şapte ani de închisoare.

"Au săvârşit un atac asupra locuitorului oraşului Făleşti în vârstă de 33 de ani, care activează în calitate de taximetrist. Persoanele au fost identificate şi urmează să se stabilească locul aflării lor", a spus ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Făleşt, Ludmila Condrat.

Taximetriştii spun că sunt mereu supuşi diferitor riscuri.

"Riscuri în orice domeniu sunt, în orice profesie sunt riscuri. Da un taximetrist e clar lucru mai ales noaptea, tineretul de lucrat nu lucrează."

"Îi mai speriem aşa, stai cuminte că o să te ducem la poliţie. Şi apoi ei se mai astâmpără."

"Balonaş nu se dă voie, pistolet pneumatic nu se dă voie, dar ce să fac. Îi spun că au vrut să mă taie, când te-a tăia, atunci să vii să te jelui, iaca legea."

Acum doi ani, un taximetrist din Capitală a fost legat, pus în portbagajul maşinii şi purtat sute de kilometri prin ţară. În 2014, în oraşul Bălţi, un şofer de taxi a fost găsit decapitat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »