Clienţii, PANICAŢI! Mii de ovule şi embrioni congelaţi, afectaţi din cauza unei defecţiuni la instalaţiile de răcire ale unei clinici din SUA

Embed:

Mii de ovule şi embrioni congelaţi au fost afectaţi din cauza unei defecţiuni la instalaţiile de răcire ale unei clinici de fertilizare din Statele Unite. Peste 400 de clienţi ai instituţiei au aflat cu groază că visul de a deveni părinţi s-ar putea să nu se mai împlinească.

Clinica din California a anunţat că a avut loc o scurgere de azot şi că temperatura în camerele frigorifice a scăzut cu câteva grade. Defecţiunea a afectat aproximativ 15 la sută din spaţiile de stocare. Cu toate acestea, spun specialiştii, există şanse ca o parte dintre embrioni să fi supravieţuit.

Experţii au decongelat câteva ovule şi acestea sunt viabile. În perioada următoare, biologii vor verifica fiecare recipient pentru a stabili care ovule şi embrioni au fost compromişi. Este al doilea incident de acest gen petrecut în ultima perioadă în Statele Unite.

Săptămâna trecută, o defecţiune similară s-a produs la o instituţie medicală din statul Ohio. Două mii de ovule şi embrioni au fost compromişi atunci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu