ClassFest la Chişinău: 50 de studenţi din Moldova şi din alte 12 ţări îşi vor prezenta producţiile cinematografice

Embed:

S-a dat startul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru "ClassFest", în cadrul căruia, studenţii Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chişinău îşi prezintă producţiile cinematografice, la care au muncit timp de un an.

La eveniment participă şi studenţi din străinătate. Timp de o săptămână, doritorii pot viziona gratuit creaţiile acestora, în sala de festivităţi a instituţiei.

Evenimentul a adunat 50 de studenţi de la noi şi din alte 12 ţări, printre care Polonia, România, Ucraina sau Turkmenistan.

"Niciodată nu am avut turkmeni, kirghizi. O parte din lumea musulmană, o parte din europa centrală şi occidentală. Bucuria noastră este să vedem cum gândesc ceilalţi", a menţionat Vlad Drug, şeful departamentului multimedia a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentul este promovarea tinerelor talente, iar schimbul de experienţă este cea mai bună metodă.

"De ani de zile încercăm prin acest eveniment să verificăm în primul rând metodele şi mijloacele noastre de activitate pedagocică în pregătirea cadrelor. Vom avea prilejul să vedem despre ce vor să vorbească tinerii scenarişti, regizori, operatori", a declarat Svetlana Târţău, directorul Festivalului "ClassFest".

Timp de o săptămână vor fi proiectate filme de scurt şi lungmetraj: documentare, ficţiune, comedie sau animaţie.

"Tinerii au acest prilej de a stabili contacte şi oportunităţi de viitor. O cinematografie bună poate deveni o industrie care să aducă venit şi beneficiu unei societăţi, unui stat. Aceste domenii trebuie să fie prioritare într-o societate, mai ales că talente avem cu carul", a punctat Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu“ de la Chișinău.

Festivalul se desfăşoară până duminică, iar intrarea este liberă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu