Clasamentul celor mai bine plătiţi muzicieni din lume în acest an

Embed:

Cel mai bine plătit muzician din lume în acest an este interpreta americană Taylor Swift. La această concluzie a ajuns revista Forbes, care a întocmit un top al celor mai mari venituri obținute în 2019 de celebritățile din lumea muzicii. Potrivit publicației, Swift a câștigat nu mai puțin de 185 de milioane de dolari.

Interpreta a înregistrat venituri atât de mari datorită turneului "Reputation", catalogat de Forbes drept cel mai profitabil din Statele Unite.

Pe locul doi în topul bogaților din industria muzicii s-a clasat rapperul Kanye West. Artistul american a avut venituri de 150 de milioane de dolari în 2019. Cea mai mare parte a banilor, interpretul i-a câştigat din vânzările înregistrate din imperiul său Yeezy.

Pe locul trei în top se află interpretul britanic Ed Sheeran. Acesta a strâns peste 110 milioane de dolari din concerte, dar și din multiplele afaceri pe care le deține.

Trupa Eagles a avut venituri de 100 de milioane de dolari, clasându-se pe locul patru. Au urmat-o în top legendarul Elton John, care a adunat 84 milioane de dolari din turneul de adio, și soții Jay-Z și Beyonce, care au avut venituri de 81 de milioane fiecare.

Potrivit calculelor făcute de Forbes, primii zece muzicieni din top au câștigat împreună peste un miliard de dolari.

loading...

Lasă un comentariu