Clasament Forbes: Liderul de la Kremlin este cel mai influent om de pe planetă

Embed:

Vladimir Putin rămâne cel mai influent om de pe planetă, chiar şi în vremuri tumultoase. Titlul i-a fost acordat, pentru al doilea an consecutiv, de revista Forbes. Barack Obama a rămas din nou în urma liderului de la Kremlin şi ocupă locul doi în clasament.

Într-un an în care Rusia a anexat Crimeea, a alimentat conflictul din estul Ucrainei şi a semnat un acord de miliarde de dolari cu China în domeniul energetic, Vladimir Putin îşi menţine poziţia de lider în topul celor mai puternici oameni din lume.

Podiumul este neschimbat faţă de anul trecut. Pentru a treia oară, Barack Obama pierde locul fruntaş şi se clasează al doilea.

Liderul de la Casa Albă este urmat de preşedintele Chinei, Xi Jinping, despre care presa scrie că s-ar putea afla la cârma ţării timp de un deceniu.

La fel ca în 2013, locul patru i-a revenit lui Papa Francisc. Top cinci este încheiat de cea mai puternică femeie din lume, Angela Merkel.

Printre cei 12 nou-veniţi în clasamentul Forbes mai sunt liderul grupării teroriste Statul Islamic, irakianul Abou Bakr al-Baghdadi. El figurează pe locul 54.

În total, în topul Forbes au fost incluşi 72 de oameni influenţi din diferite domenii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu