Clasament britanic: Moldova nu este considerată un stat generos

Embed:

Moldova se mândreşte cu ospitalitatea locuitorilor săi, dar nu este considerată, oficial, un stat generos. Acest lucru rezultă dintr-un clasament întocmit de experţii organizaţiei britanice Charities Aid Foundation. Ţara noastră ocupă locul 88 din 135 incluse în cercetare.

Potrivit indicatorilor, doar 39 la sută dintre moldoveni sund dispuşi să ajute un străin şi doar 22 la sută donează bani în scopuri caritabile.

Nici când este vorba de voluntariat, moldovenii nu se grăbesc să muncească fără să fie remuneraţi. Doar 19 la sută dintre cetăţeni au declarat că și-au dedicat o parte din timpul liber pentru astfel de activități.

Nu stau mai bine nici vecinii noştri. Ucraina s-a clasat pe locul 103, iar România este pe 105. Rusia se poziţionează pe 123.

În fruntea topului se află Statele Unite. 77 la sută dintre americani sunt gata în orice moment să sară în ajutorul oamenilor necunoscuţi. Peste 60 la sută dintre cetăţenii SUA donează bani în mod regulat organizaţiilor de caritate, iar 45 la sută sunt voluntari.

Podiumul este completat de Canada şi Myanmar. La polul opus se află Grecia şi Croaţia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu