Claritate în negocieri. Analiştii politici salută iniţiativa PD de a organiza o întrevedere comună cu preşedintele ţării

Embed:

Unii analişti politici salută iniţiativa Partidului Democrat de a organiza o întrevedere comună a partidelor proeuropene cu şeful statului Nicolae Timofti, pentru a discuta despre formarea unui nou Guvern. Comentatorii politici au declarat la emisiunea Fabrika de aseară că aceasta va aduce claritate în procesul de negocieri.

"În condiţiile în care discuţiile se prelungesc şi au aparut o sumedenie de atacuri şi contraatacuri, speculaţii, acuze, cred că e nevoie ca lucrurile să fie discutate comun, cu preşedintele, cu toată lumea de faţă, cu toate cărţile pe masă", a spus analistul media Cristian Tabără.

Analiştii politici au mai declarat că reprezentanţii PLDM trebuie să explice de ce îşi doresc funcţia de premier.

"PLDM-ul, deocamdată, spune că vrea funcţia de premier, dar nu spune din ce cauză doreşte acest lucru. La PD este mai clar. Ei spun că au un număr mai mare de deputaţi. Este un argument şi cumva vor să-şi asume răspunderea pentru cea ce se întâmplă. Deci, argumentele acestea le-am auzit. În cazul PLDM-ului argumentele încă nu au fost formulate", a precizat analistul politic Corneliu Ciurea.

Invitaţii din studioul emisiunii Fabrika au comentat şi speculaţiile potrivit cărora preşedintele Nicolae Timofti intenţionează să-l desemneze în funcţia de prim-ministru pe omul de afaceri, Ion Sturza, la propunerea liberal-democraţilor.

"Domnul Sturza face parte dintr-un scenariu. El şi-a format o imagine de potenţial candidat la o asemenea funcţie. Nu exclud că au fost nişte miş maşuri, discuţii şi că domnul Sturza fiind conştient că ar fi o variantă nereuşită joacă acest rol de bufon pentru o ecuaţie mult mai largă, mai profundă", a conchis expertul în drept constituţional Mihai Petrache.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu