CLĂDIRE NOUĂ PENTRU POLIŢIŞTI. Angajaţii IP din Sângerei vor activa în condiţii moderne

Embed:

Poliţiştii din raionul Sângerei vor activa de astăzi în cele mai bune condiţii. Vechea clădire a inspectoratului a fost reparată şi amenajată după toate standardele actuale. Banii pentru renovare au venit din partea americanilor.

"Iată, că sectorul numărul unu de poliţie Sângerei a fost redeschis."

Edificiul secţiei de poliţie a fost reparat capital pentru prima dată, după ce a fost înălţat în anii 1970.

"Eram într-un cabinet mai multe persoane. Acum suntem fiecare în birourile noastre. Şi avem condiţii, este automobil de serviciu", a spus Mihai Cotos, ofiţer de sector al IP Sângerei. 

"Am aşteptat mult deschiderea acestui sector. Vom lucra şi noi mai activ", a spus Ion Gogu, ofiţer de sector al IP Sângerei.

Condiţii au fost create şi pentru cetăţenii, care vor călca pragul instituţiei. Bunăoară, în faţa clădirii a fost amenajat un teren de joacă.

"Într-adevăr pentru orăşelul nostru este foarte bine. Vai, este o diferenţă foarte mare, foarte mare", a spus un bărbat.

Cei prezenţi la inaugurare s-au arătat convinşi că astfel de investiţii sunt necesare.

"Noi ne dorim să prevenim faptele rele şi săvărşirea de infracţiuni prin comunicarea cu cetăţenii, prin identificarea problemelor şi rezolvarea lor până a se întâmpla fapta dată", a spus Alexandru Pânzari, şeful IGP.

"Când cetăţeanul vede în ce condiţii activează poliţistul modern, dotat cu aşa birouri, dotat cu aşa tehnică, atunci şi cetăţeanul vreau să vă spun că priveşte altfel poliţistul, îl priveşte ca un prieten", a spus Gheorghe Braşovschi, preşedintele Asociaţiei Primarilor din Sângerei.

Valoarea proiectului se ridica la aproape două sute de mii de dolari, bani oferiţi de Guvernul Statelor Unite ale Americii.

"Ideea principală constă în faptul de a aduce poliţia mai aproape de comunitate", a spus Erin Sawyer, directorul OFPEA al Departamentului de Stat SUA

Până acum, două astfel de clădiri au fost renovate, iar alte 17 sunt în plin proces de reparaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu