Ciudad de Mexico: Sute de mii de persoane au participat la procesiunea din Vinerea Mare

Sute de mii de persoane au luat parte la tradiţionala procesiune din Vinerea Mare organizată în cartierul Iztapalapa din Ciudad de Mexico, condusă de un bărbat care îl înfăţişează pe Iisus Hristos.

Procesiunea ajunge apoi în parcul Cerro del la Estrella, unde este pusă în scenă răstignirea, la care participă circa 2.000 de actori, inclusiv cei care îi interpretează pe nazarineni şi fecioare.

Locuitorii petrec luni de zile pregătindu-se să ia parte la piesa religioasă ce prezintă Patimile lui Hristos, organizată de Paşte, iar străzile şi casele sunt curăţate cu mare grijă înainte, scrie agerpres.ro.

Este considerată o mare onoare să fii ales pentru a interpreta unul dintre rolurile principale. În acest an, Isus a fost înfăţişat de un student la geofizică în vârstă de 23 de ani, Jose Antonio Reyes.

Piese religioase de acest gen sunt organizate în cartierul sărăcăcios Iztapalapa din 1843. Înainte cu zece ani, zona a fost devastat de o epidemie de holeră, iar supravieţuitorii au vrut să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru că au fost cruţaţi.

Spectacolul, care începe în Duminica Floriilor, atrage aproximativ două milioane de persoane în fiecare an. Organizatorii doresc ca evenimentul să fie recunoscut de UNESCO ca Patrimoniu Cultural Intangibil.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu