Citroen: Succesorul lui C5 nu va fi unul tradițional. Va avea trăsături de design specifice SUV-urilor

Citroen susține că succesorul lui C5 nu va fi unul tradițional, întrucât va beneficia de "mentalitate de Cactus" și va adopta o serie de trăsături de design specifice SUV-urilor, scrie automarket.ro.

Citroen a confirmat la începutul acestui an că pregătește lansarea unui sedan de mari dimensiuni care să înlocuiască în gamă C5 și C6, iar prezentarea oficială este programată pentru anul 2020.

Oficialii mărcii franceze încep deja să creioneze designul și afirmă că noul model nu va fi unul tradițional, cu atât mai mult cu cât acest segment este deja unul în scădere abruptă de popularitate.

În schimb, modelul va adopta o "mentalitate de Cactus". Nu este foarte clar ce reprezintă această exprimare, însă nu este exclus ca oficialii să se refere la introducerea celebrei perne de aer "Airbumps", care a fost deja restilizată cu ocazia lansării noului C4 Cactus în toamna anului trecut.

Practic, în acest fel Citroen vrea să facă o distincție clară între noul model și modelele din gama DS, caracterizate de un design mai puțin tradițional, dar adresate clienților premium.

În plus, modelul va avea "linii de design specifice SUV-urilor", o decizie ușor de înțeles prin prisma popularității în creștere de care se bucură SUV-urile pe Bătrânul Continent. Nu este exclus ca printre dotările tehnice să se regăsească și suspensia Progressive Hydraulic Cushions (PHC), care a fost de asemenea introdusă pe C4 Cactus.

Noul model va avea o serie de elemente de design preluate de la conceptul C-xperience (foto) prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2016.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu