CITEŞTE şi ASCULTĂ AICI discursul lui Joe Biden rostit la Chişinău în faţa mulţimii

Embed:

(UPDATE 14:37) Vicepreşedintele american, Joe Biden, s-a salutat cu mulţimea şi a promis că se va întoarce în Republica Moldova. "Wait me back", a declarat Biden.

(UPDATE 14:36) Joe Biden: "Sunteţi o ţară mică, dar abordaţi probleme de o importanţă majoră. America va merge cu dumneavostră pe calea democratizării".

(UPDATE 14:35) Joe Biden: "O persoană care a ajuns primar de Chicago, a spus că a moştenit durabilitatea sa de la bunelul său moldovean. Şi Natalie Portman a spus că poartă cu ea mereu fotografia bunicii sale din Republica Moldova".

(UPDATE 14:34) Joe Biden: "Tot mai multe investiţii străine vor veni în Republica Moldova, se vor multiplica locurile de muncă bine plătite. Pe parcursul următorilor 5 ani, SUA va oferi Republicii Moldova 262 milioane dolari SUA pentru a susţine dezvoltarea agriculturii".

(UPDATE 14:32) Joe Biden: "În ceea ce priveşte Transnistria, America susţine o soluţionare a conflictului, dar nu oricare, ci una care recunoaşte integritatea Republicii Moldova. Viitorul Transnistriei este în cadrul Republicii Moldova. Poporul transnistrean a fost izolat de această ţară pentru mult timp".

(UPDATE 14:30) Joe Biden: "Sunt aici pentru a vă felicita nu numai cu aniversarea a 20 de ani de Independenţă a ţării, dar pentru a vă felicita pentru reforme. Trebuie să vă mândriţi cu asta. Toată lumea doreşte şi lupă pentru aceste drepturi de bază. Realizarea democraţiei nu este ceva uşor, dar merită această luptă".

(UPDATE 14:25) Joe Biden: "Eu am venit în Republica Moldova de la Moscova. Rusia şi America au stabilit relaţiile. Am vorbit cu liderii de la Moscova despre necesitatea de a combate corupţia. În Georgia am susţinut integritatea. În Ucraina am salutat Revoluţia Portocalie. Poporul ucrainean doreşte un viitor democratic, noi o să-i susţinem".

(UPDATE 14:20) Joe Biden: "Domnule prim-ministru, Iustina, care stă lângă Finnegan, nu ştiu dacă nepoata mea va vrea să se întoarcă acasă, aici e aşa frumos. Salut Chişinăul şi pe toţi cei din stradă. Vreau să vă mulţumesc din numele meu, al soţiei şi al nepoatei mele, pentru onoarea pe care ne-aţi acordat-o în aşa o zi frumoasă. Vreau să vă mulţumesc tuturor moldovenilor pentru  ospitalitate. Din numele preşedintelui Barack Obama vreau să vă spun că e un privilegiu să fiu aici, în aceste momente de transformare şi schimbări care au loc aici şi în alte ţări. Libertarea şi democraţia sunt în aer".

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi premierul Vlad Filat, au venit în faţa mulţimii în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, unde au fost întâlniţi cu aplauze şi steguleţe.

Primul a luat cuvânt Vlad Filat, care a declarat că azi, 11 martie, este o zi istorică pentru Republica Moldova, care vine să confirme transformările pozitive care au avut loc în ţara noastră. Premierul l-a rugat pe oficialul american să transmită recunoştinţă preşedintelui SUA, Barack Obama, şi Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton.

Filat a mai menţionat că modernizarea Republicii Moldova nu este posibilă fără sprijinul cetăţenilor şi a partenerilor externi.

 

loading...

Lasă un comentariu