Cireşi înfloriţi şi muzica de fanfară pentru sinistraţii japonezi

Embed:

Florile de cireş şi muzica de fanfară din Grădina palatului Imperial din Tokyo au alinat sufletele sinistraţilor japonezi. Oamenii care au rămas fără adăpost au fost invitaţi de către familia regală să facă o plimbare prin grădină şi să se bucure de cireşii în floare.

Mai multe familii care au rămas fără case după devastatorul cutremur şi tsunami-ul din 11 martie au avut posibilitatea de a vizita grădina palatului Imperial din Tokyo. Japonezii s-au plimbat printre multitudinea de copaci deosebiţi şi au fost conduşi de către un ghid spre livada de cireşi înfloriţi. Majoritatea celor evacuaţi sunt adăpostiţi acum în centre special create pentru ei din săli de sport. Dubla calamitate care s-a abătut asupra lor a creat cea mai mare criză nucleară din ultimii 25 de ani.

Casa lui Miyai este în oraşul Minamisoma, unul din oraşele care se află în raza de 20 de kilometri de la centrala nucleară. Mai mult de 70.000 de oameni locuiau în această zonă înainte de a fi evacuaţi. Unii vizitatori au declarat că plimbarea prin grădina regală le aduce aminte de casă. Dar din cauza situaţiei create ei nu sunt siguri dacă se vor mai întoarce pe la casele lor.

Organizarea unei astfel de vizite a fost specială, deoarece grădina palatului regal din Tokyo poate fi vizitată numai pe baza unor invitaţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu