Circulație anevoioasă pe drumurile din țară. Peste 200 de oameni au fost scoşi din maşinile împotmolite în nămeţi

Embed:

Cea mai gravă situaţie creată din cauza ninsorilor şi a viscolului rămâne în sudul ţării. Câteva localităţi au fost complet izolate, iar pe mai multe drumuri se circulă foarte greu.

Peste 200 de oameni au fost scoşi din maşinile împotmolite în nămeţi noaptea trecută de către salvatori.  

"La moment situaţia este sub control. Au reuşit să deblocheze maşini împotmolite în nămeţi. Peste 80 de maşini au fost deblocate din zăpadă. Cele mai multe intervenţii au fost la Cantemir. În Găgăuzia au reuşit să deblocheze 60 de maşini. La Cahul - 12 autoturisme. În total din maşinile înzăpezite au fost scoşi 100 de omaeni, dintre care 16 copii. Primul echipaj cu medici a intervenit la Anenii Noi. În total pentru intrvenţii au fost antrenaţi 125 de angajaţi cu 77 unităţi de tehnică", a afirmat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Pe mai multe trasee din ţară circulaţia rămâne anevoioasă şi la această oră. 

"Cum s-a mai menţionat, se circulă cu dificultate la Cahul, Găgăuzia. Raioanele Căuşeni şi Ştefan Voda. Drumarii lucrează în regim nonstop. Temperatura aerului este mai putin de 17 grade. Antiderapantul nu este efectiv. El se răspândeşte, dar efectul este minim. Şoferii să evite deplasarea la Cahul, Cantemir. Sunt 128 localităţi unde circulaţia este îngreunată", a comunicat vicedirectorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Ion Drucec. 

Vremea rea a creat probleme şi la unele puncte de trecere a frontierei.

"În toate punctele de trecere sunt măsuri de fluidizare a traficului. Noi îndemnăm oamenii să ţină cont de situaţia de afară", a afirmat ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră, Irina Luca. 

Citeşte şi: INFORMAŢII NOI despre starea drumurilor: Circulație BLOCATĂ pe mai multe trasee importante din ţară

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu