CIRCULAŢIA LIBERĂ, SUSŢINUTĂ. Şeful OSCE în Moldova salută redeschiderea podului de peste Nistru

Embed:

Şeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, salută decizia de redeschidere a podulului de peste Nistru, care face legătura dintre satele Gura Bâcului şi Bâcioc.

Ambasadorul a menţionat că părţile au demonstrat un adevărat angajament de a acţiona în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri.

Declaraţia a fost făcută în cadrul celei de-a 27-a aniversări de la semnarea Cartei de la Paris pentru o nouă Europă.

De asemenea, şeful misiunii OSCE în Moldova susţine că anume o asemenea abordare faţă de procesul de reglementare este acea la care partenerii internaţionali, observatorii în formatul „5+2”, dar şi toate statele participante, au îndemnat în Declaraţia Consiliului de miniştri al OSCE din decembrie 2016.

Ambasadorul a mai adăugat că anul 2017 a fost unul de succes pentru toţi şi că mai multe lucruri bune vor urma. Podul peste Nistru a fost deschis pe 18 noiembrie după o pauză de 25 de ani. La ceremonie au participat mai mulţi oficiali.

În urma redeschiderii podului, cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor avea de parcurs o distanţă mai mică. Podul dintre satele Gura Bâcului şi Bâcioc a fost aruncat în aer în timpul Războiului de la Nistru din 1992.

Pe aceeaşi temă