Circul revine la primăria Capitalei. Ion Ceban și Dorin Chirtoacă ar putea schimba rolurile

Embed:

Rocada spectaculoasă de la Primăria Capitalei ar putea face deliciul presei în următorii patru ani. Socialistul Ion Ceban s-a putea alege cu fotoliul de primar, în turul doi al alegerilor locale, iar fostul edil Dorin Chirtoacă va intra în pâinea de consilier local. Relaţiile încordate dintre cei doi ar putea încinge din nou spiritele în deliberativul municipal, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut. 

O şedinţă a Consiliului Municipal Chişnău, din mai 2015, s-a transformat într-un adevărat circ. Primarul general Dorin Chirtoacă a fost urecheat de socialistul Ion Ceban.

"- Aşează-te să stăm de vorbă.
- Ia mâinile!"

Tot atunci, cei doi au fost la un pas să se ia la bătaie. În îmbrânceală s-au implicat şi consilierii.

A fost prezent la acea şedinţă şi liderul formaţiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi, care a încins şi mai mult spiritele.

"Se apropie "pupsikul" principal. Salutări de la Batman. Ce mai face domnul Putin, e sănătos, bine? "

Ceban şi Chirtoacă s-au certat şi la o şedinţă operativă în 2017, la care se discuta despre ninsoare din aprilie, când Chişinăul a fost blocat pentru câteva zile în nămeţi.

"Gura, gura că în oraş e dezastru.
- Eşti un idiotism.
- Idiotism eşti tu. "

Gâlceava dintre cei doi a fost provocată şi decâteva proiecte funciare.

" - Ai să stai la dubă! Hoţule, o să stai la dubă. Omule, o să stai la dubă şi o să stai mult. De ce trebuie eu să amân şedinţa din cauza la nişte "tuzici".

Un alt moment memorabil s-a produs în 2016. După ce un socialist i-a dăruit lui Chirtoacă două discuri de frână, liberalul a mers puşcă spre Ceban, pentru a-l "impresiona".

"Ceban, ia vino aici. Se aude? Voi să nu credeţi că eu nu mă descurc."

La alegerile de pe 20 octombrie, liberalul Dorin Chirtoacă a acumulat puţin peste 10 la sută din voturi, în bătălia pentru fotoliul de edil al Capitalei. Totuşi, Partidul Liberal a obţinut trei mandate de consilieri, iar potrivit listei, unul îi va reveni lui Dorin Chirtoacă.

Ion Ceban urmează să se lupte pentru funcţia de primar în turul doi cu exponentul ACUM, Andrei Năstase.

loading...

Lasă un comentariu